Despre oameni.Despre mine si iar despre oameni

             Suntem oameni.Tânjim după certitudini,siguranţa vieţii,certitudinea dincolo de…orice.Nemurirea,nesfârşitul,eternitatea.

Vrei să fii fericit şi să uiţi de tine, dar cu cât strădania ţi-e mai mare cu atât îţi vei aduce aminte de sinele ce vrei să-l uiţi. Cu cât vrei să scapi de durere cu atât mai inflamată ţi-e agonia.Ţi-e frică şi vrei să fii curajos dar efortul de a fi curajos este defapt frica ce nu conteneşte să fugă de ea însăşi.

Oamenii au creat. Pentru că li s-a dat puterea de a crea.În momentul în care creezi o pictură,îi atribui o etichetă ce împiedică acel lucru să poată fi orice altceva. Un cântec. O poezie. La fel ca noi,purtându-ne etichetele. Cine eşti? Ce culoare ai? Din ce religie faci parte? Eşti desconsiderat şi cloazonat. Căci nu poţi fi şi alb şi negru, şi creştin şi musulman.

   Scriem tristeţea,căci e mai trudnic să exteriorizăm fericirea. Poate că,atunci când suntem fericiţi,devenim mai taciturni. Dacă aş scrie fericirea,aş limita-o de grandoarea sa,prin cuvinte.

     Ce este fericirea? Ne folosim de întrebări pentru că s-au imprimat în noi. Poate nu ne trebuie răspunsuri mai multe,ci întrebări mai puţine.

Trăiesc cu gândul că sunt indisociabilă de restul umanităţii. Că vieţuim în plenitudine  şi fiecare se expozează,pe o glorioasă scenă.

Când am decis să scriu,mi-am dorit să inspir.Un mic om,ce inspiră.Căci de asta are nevoie lumea.Îmi vine nefiresc să exprim ceea ce  îmi doresc să transpun,fără să alterez ceea ce e intrinsec.Vreau să cred că energia ce ne guvernează se poate aşterne în nişte cuvinte anapoda,să prindă rădăcini în sufletul cuiva. Să prinzi ca om,rădăcină în alţi oameni. Iar ei la rândul lor… Poţi vedea această pânză imaginară de rădăcini? Ca bătrânii copaci ce şi-au jurat unitate înainte de a fi nimic decât  sămânţă.

   Aud din ce în ce mai des oameni ce îşi doresc să evolueze. Spiritual,intelectual,material…   Gonesc spre o asiduă nemulţumire.Sunt de parere că tu eşti deja evoluat .Tu eşti tot ce trebuie să fii.Ai fost întotdeauna. Descoperă-te. Fii ce eşti.
      Să te înclini în faţa lumii ca ea să se încline odată cu tine.
   Cred că divinitatea este cea mai bună variantă a mea…a ta.

Nu vreau să-mi scriu fericirea,ci să o las să alunece în lume,deghizată în tristeţe.

Photo: Wahndur.

 

4 thoughts on “Despre oameni.Despre mine si iar despre oameni

    1. Desigur cred ca părerea ta este una corecta. Fiecare își schematizează modalități de a înainta in funcție de propriile crezuri. Mulțumesc pentru aceste cuvine, o seara de liniște îți doresc.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s