Frica și propriile percepții în detrimentul supraviețuirii

Suntem baza propriilor frici.

Pentru că ce e dăunător trebuie răpus de la rădăcină,iar în cazul acesta rădăcina suntem chiar noi, ne lipsește curajul de a ne mutila. Mai apoi trăim cu ele,ba chiar le aprovizionăm ca niște cultivatori desăvârșiți.

Comoditatea ucide orice spirit de luptător am avea. Să fim și să consumăm resursele naturii. Căci nici nu se pune problema de trăit. E o reală dificultate să decizi ce dorești să faci,să fii. Problema apare când instinctul tău intră conflictual în comoditate. Aici la fel de mulți renunță,nemutilându-se,idem cazului menținat anterior.

Ironia este însă stângăcia noastră în percepere. Observând că suferința “doare”, acționăm în consecință considerând-o stare distructivă ce necesită eliminată, eventual ocolită. Aici începe procesul de mutilare. Ne privăm de experiențe în încercarea de a fugi de durere. Dar mai important este faptul că ne privăm de evoluție. Respingem și mutilăm ceva ce ar trebui să consimțim ca fiind parte din noi.

Nimic nu înlănțuie un suflet înafara trupului ce îl posedă,iar uneori ne atârnăm legătura de ireal. Trăim realitatea ce are ca fundament construcție iluzorie.

 Photo: Wahndur.

8 thoughts on “Frica și propriile percepții în detrimentul supraviețuirii

 1. Așa este, să nu ne ferim de suferință, ea modelează caractere, iar despre criminala comoditate pot spune că e soră cu indiferența. Foarte bine punctat, acum sunt și mai convins de faptul că viziunile noastre se întrepătrund. O seară liniștită și pe curând!

  Liked by 1 person

 2. Frica este cea care trebuie alungată, indiferent sub ce formă s-ar manifesta, căci este nocivă sufletului nostru.
  Durerea? Poate fi trăită, transformată în ceva util, căci din durere se naște frumusețea, adesea. Asta nu înseamnă că trebuie să ne-o dorim, să o căutăm, ci doar să o transformăm, atunci când apare.

  Like

 3. ca-ntr-un poem de T. S. Eliott ai scris! si da, buna observatia ta, care se bazeaza cred si pe experiente personale care te-au facut sa cunosti bine-bine intai situatia, inainte de o expune. fara frici! 🙂

  Like

  1. E foarte frumos să aud că scrierile mele amintesc de un om atât de valoros ca T.S.Eliott. Experiențele personale sunt importante desigur pentru o expunere cât mai explicită. Ar fi timpul să mai trăim și făra frici! Vă mulțumesc 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s