Încrederea de sine

Oamenii necesită încredere de sine.De aici consider că apare nevoia confirmării exterioare. Aprecierea altor persoane lucrează la această încredere,dar se întâmplă contrariul în momentul în care apare dezacordul cu lumea din jur.

Încrederea construită pe temei exterior este o clădire fără fundament.

De obicei oamenii reacționează asupra-ți în funcție de atitudinea ta în ceea ce te privește. Nu e dificil să scrii “Cum să ai încredere în tine” și să expui două idei citite și reinterpretate sau fie ele și neaplicate. Dar e dificil să insufli încredere în cazul în care îți dorești acest lucru. Consider că oamenii se luptă cu acest aspect,fie el și în inconștiență.

Un lucru primordial în relațiile interumane este să emani pozitivitate. Să complimentezi chiar și efortul unui lucru mai puțin reușit. Toți ne străduim și la urma urmei,ignorând stratul de egoism din compoziția umană,ceea ce facem pe parcursul vieții e pentru cei din jur. Cât despre critica constructivă,aceasta este o artă ce trebuie învățată pentru a ne exprima sinceritatea fără să producem daune în mult menționata încredere. Privind din unghi opus,ai putea spune că tu ești doar sincer,iar modul în care este receptată informația e problema celui în cauză.Dar amintește-ți că viziunea fiecăruia este diferită și e important să te faci comod în ambele perspective.

Revenind la carența încrederii de sine.

Analizează-te obiectiv. Totul se naște din cunoașterea pe care o ai în ceea ce te privește.E constructiv să lucrăm la corectarea defectelor noastre,dar și mai important este să le acceptăm. Trăim în individualitate,ca atare trebuie să ne diferențiem.Sunt lucruri ce nu le putem asimila decât în momentele potrivite. Aș putea să îți spun că ești o persoană frumoasă,dar ar fi inutil din moment ce tu ai o disfuncție în ceea ce te privește sau ți-ai început ziua borborosind cine știe din cauza cărui nor.Poate e timpul să inspirăm adânc și cu gratitudine în fața unei oglinzi ce ne descrie sufletul. Să nu desconsiderăm creația divină ce suntem și să oferim o continuitate acesteia.

Ca persoană nu ești nimic altceva decât tot ceea ce trebuie să fii.

Ar fi o abundență de idei despre acest subiect,dar mi-am dorit să îl restrâng cât de mult posibil pentru a fi accesibil și oamenilor ce nu au timp,plăcere sau răbdare să citească ceva ce seamănă cu un fluviu.

Desigur, menționez că acest text reprezintă o perspectivă proprie ce permite modificări și completări,de aceea sunteți liberi să transpuneți în mintea voastră corecțiile de rigoare,în funcție de propriile crezuri.

Consider că nici o lectură nu ar trebui să sfârșească nemodificată de mintea cititorului.

Photo: Wahndur.

4 thoughts on “Încrederea de sine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s